Cum facem SEO pentru magazine virtuale de muzica si instrumente muzicale

Music-glissando„. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Deschiderea unui magazin online este una dintre cele mai raspandite afaceri in ultimii ani. Asta pentru ca prezinta foarte multe avantaje. Plecand de la faptul ca nu ai nevoie de un spatiu pentru care sa platesti chirie, pana la faptul ca nu esti nevoit sa ai stocuri uriase pentru a furniza comenzile cerute. In cazul in care esti doar un distribuitor, poti fara probleme doar sa preiei comenzile si apoi sa le livrezi in cateva zile. Astfel, chiar daca ai un magazin online de instrumente muzicale, poti avea succes.


Totusi, primul pas pentru optimizarea magazinului online de instrumente muzicale este ca site-ul tau sa fie unul cunoscut. Pentru a face asta este nevoie sa urmezi cativa pasi simpli care tin de regulile motoarelor de cautare.

Primul lucru la care trebuie sa fii atent este numele domeniului pentru site-ul tau. Incearca ceva cat mai simplu folosind niste cuvinte pe care potentialii tai clienti le-ar folosi atunci cand cauta produsele tale pe motoarele de cautare. Poate fi un nume sugestiv care sa contina cuvinte cheie precum InstrumenteMuzicaleOnline.ro sau TaTaRaTaTa.ro sau Drum-Drum.ro sau Music4You.ro (nu stiu daca domeniile folosite ca exemple sunt disponibile, insa cam asta ar fi ideea).  Odata ce ai stabilit numele site-ului poti merge mai departea in optimizarea magazinului online de instrumente muzicale.

Scrie descrieri pentru toate paginile de categorii, subcategorii si pagini de produs in special ale site-ului tau, de minimum 2000 de caractere, in care sa folosesti text original in care sa fie introdus si cuvinte cheie. Aceste cuvinte cheie vor fi indexate de motoarele de cautare si potentialii clienti te pot gasi mai usor pe baza acestora. In acest fel, vei avea parte de clienti calitativi, mai exact, clienti care ajung pe site-ul tau in urma unei cautari a unor instrumente muzicale sau legate de muzica, artisti, download mp3 sau altele din aceasta zona.

Vezi si  Cum optimizam un magazin virtual de hrana pentru animale sau petshop

De mentionat este ca ar fi recomandat sa nu abuzezi de aceste cuvinte cheie, pentru ca motoarele de cautare nu mai agreaza astfel de tehnici si pot refuza sa le mai afiseze in rezultatele cautarilor. Concret, daca aceste cuvintele cheie reprezinta pana in 3% din totalul textului, nu ar trebui sa iti faci griji. In cazul in care depasesc 3% este foarte posibil sa fii penalizat.

Lucrurile trebuie cat mai naturale in site, trebuie sa avem o cantitate buna de continut text informativ, dar si alte materiale, precum filmulete cu tutoriale sau explicative sau legate de modul de utilizare pentru unele produse, imagini diverse din mai multe unghiuri sau chiar in 360 de grade. Acestea reprezinta un plus in primul rand pentru utilizatori care va fi apreciat si de motoarele de cautare prin bounce rate-ul scazut si prin timpul petrecut pe site mai ridicat, acestea reprezenatand factori de ranking.

Solicitati chiar acum un audit complex si o oferta SEO excelenta pentru un site de vinuri la
seo [at] activesoft.ro sau un apel la
0742.171.391 !

Un interesant infografic pentru zona muzicala:

Sursa: http://www.digitalthirdcoast.net/blog/seo-for-musicians

Sumar
Data Review
Produs revizuit
Optimizare SEO pentru un magazin online de muzica si instrumente muzicale
Rating autor
51star1star1star1star1star
Alte articole interesante:

Optimizarea unui site cu panouri solare

2015-11-18 14:51:54
motociclistii

13

Optimizarea site-ului unei agentii de turism

2015-09-11 13:56:20
seoriders

13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *