Optimizare magazine online de jucarii pentru copii – reguli de baza pentru 2015

Toys R Us sg
Copiii sunt mereu atrasi de supereroi si personaje din desene animate. Aceasta preferinta a fost foarte usor speculata de cei care produc jucarii. Cele mai la moda personaje reprezinta automat si cele mai vandute jucarii. In cazul in care ai un magazin online care comercializeaza jucatorii, acesta poate fi un punct de plecare. Incearca sa vinzi jucarii care stii sigur ca sunt pe placul copiilor si care sunt foarte cautate.

Totusi, pentru a stii sigur ca potentialii clienti ajung pe site-ul tau ai nevoie de optimizare a magazinului online de jucarii pentru copii. Mai exact, trebuie sa faci in asa fel incat cei care cauta jucaria folosind un motor de cautare sa ajunga foarte usor la magazinul tau. Reusesti sa faci aceste lucruri folosind corect SEO, adica Search Engine Optimization. Adica in descrierea site-ului tau, poate chiar si in numele site-ului tau ar fi de preferat sa se gaseasca anumite cuvinte cheie pe care potentialii clienti le cauta folosind motoare precum Google sau Bing sau alte motoare de cautare (mai sunt si Yandex. Baidu sau Ask).

Ce putem face pentru a promova si optimiza magazinul virtual de jucarii pentru copii?

Optimizarea magazinului online de jucarii pentru copii se face cel mai usor folosind in descrierea produselor articole special create, redactate si editate pentru a atrage atentia potentialilor clienti. In aceste articole se poate descrie exact ceea ce comercializezi in paginile respective si in care poti folosi mai usor cuvinte cheie cum ar fi „jucarii pentru copii”, „jucarie superman”, „jucarie spiderman”, „masinute pentru copii”, „masinute cu telecomanda”, „atv-uri pentru copii”, „masinute teleghidate”, „biciclete pentru copii”, „triciclete pentru copii”, „trotinete pentru copii”  sau orice alta jucarie care este la moda in functie de sezon si pe care multi parinti o cauta pentru copiii lor.

Este de mentionat ca atunci cand optimizezi un magazin de jucarii sa nu abuzezi de cuvintele cheie. Acesta lucru este penalizat de motoarele de cautare si astfel risti sa nu mai beneficiezi de o afisare cat mai buna. In cazurile extreme se poate ajunge chiar la suspendarea unor pagini de internet. De preferat ca aceste cuvinte cheie sa ocupe intre 1% si 3% din totalul textului tau (afisat in acea pagina), acesta fiind rezultatul preferat de Google conform multor specialisti din domeniu, ne raportam la Google intrucat acesta este si cel mai important motor de cautare.

Vezi si  Optimizarea unui magazin de flori sau florarie online

Solicitati acum un audit SEO avansat pentru a depista erorile din magazinul Dvs. de jucarii!

Unul dintre cele mai interesante aspecte il reprezinta originalitatea textului afisat in paginile din site, atat in paginile de categorii sau de subcategorii, dar – mai ales – informativitatea, calitatea si cantitatea textului si a materialelor informationale din pagina de produs!  Astfel ca dupa studiul de cuvinte si expresii cheie, vom atribui fiecarei pagini din site, fie aceasta una de categorie, de subcategorie sau de produs – una sau mai multe expresii cheie cu directa legatura si relevante pentru pagina respectiva.

Odata stabilite expresiile si paginile de destinatie pentru fiecare cuvant, expresie sau grup de cuvinte si expresii, vom optimiza acele pagini in functie de expresiile stabilite. Astfel ca in pagina de landing vom adauga in etichetele meta expresiile pe care le targetam, incepand cu TITLE si apoi META DESCRIPTION. Eticheta META KEYWORDS este optionala, se pare ca Google nu mai tine cont de aceasta, insa alte motoare de cautare iau in considerare si acest camp, iar pentru Google poate fi un plus la densitatea de cuvinte cheie la nivel de cod, deci merita sa sacrificam cateva minute pentru cate cuvinte relevante, care sa se regaseasca in pagina!

Cum optimizam imaginile din magazin?

Apoi, trebuie sa avem imaginile optimizate, spre exemplu denumirile imaginilor vor fi -masinuta-rosie-pentru-copii-3-5-ani-telecomanda-20m.jpg, acestea avand si atributele ALT si TITLE completate corspunzator (putem avea spre exemplu ALT: masinuta pentru copii 3-5 ani cu telecomanda si TITLE: masinuta rosie din plastic 3-5 ani cu telecomanda 20 metri).

Vezi si  De ce e un must optimizarea site-urilor pentru a fi mobile friendly

Imaginile trebuie sa aiba o rezolutie buna si o dimensiune decenta, astfel incat site-ul nostru (magazinul virtual in speta) in primul rand sa ofere informatii concrete si realistice despre produse  ce trebuiesc corelate cu informatiile text alaturate, iar in al doilea rand sa poata iesi si in cautarile pentru imagini – pentru a vedea exact dimensiunile si rezolutiile pe care trebuie sa le adoptam, efectuam cateva cautari pentru imagini si studiem imaginile din primele randuri rezultate.

Optimizarea legaturilor interne si externe

Legaturile din site vor fi optimizate, vom avea legaturi catre paginile principale din site (cu meniul si cu Breadcrumbs), dar vom avea si alte jucarii listate in rubrica inferioara denumita sugestiv: „Utilizatorii au mai vazut si/au mai fost inteersati de:” si pot fi 6-10 produse din aceeasi categorie sau de la aceeasi firma.

Putem introduce (fara teama) legaturi si spre site-uri externe relevante (precum site-ul producatorului, linkuri catre pagini despre legislatia actuala in domeniu etc.). Linkurile trebuie sa aiba atributul TITLE completat (asemenator imaginilor – definesc si completeaza linkul), iar legaturile externe trebuie sa se deschida intr-o alta pagina (target=”_blank”), pentru ca utilizatorii sa nu paraseasca site-ul definitiv, ci doar sa se informeze, iar informatiile respective sa-i ajute sa ia o decizie favorabila (conversie).

De mentionat si linkul obligatoriu – plasat de regula in footer / subsolul site-ului – catre ANPC – Autoritatea Nationala a Protectiei Conumatorului.

Pentru o cerere rapida de oferta pentru optimizare onpage si offpage pentru magazin, click aici!

Sumar
Data Review
Produs revizuit
Optimizare magazine online de jucarii pentru copii
Rating autor
51star1star1star1star1star
Alte articole interesante:

Optimizarea unui site cu panouri solare

2015-11-18 14:51:54
motociclistii

13

Optimizarea site-ului unei agentii de turism

2015-09-11 13:56:20
seoriders

13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *